TUONNIT - VIENNIT JA SUOMESTA HANKITUT JALOSTUSKOIRAT

 

Auretan kennel on tuottanut 6 koiraa Norjasta.

Auretan kennel on vienyt koiran Saksaan, joka muutti myöhemmin USA:han ja 2 koiraa Norjaan.

Auretan kennel on hankkinut 2 jalostuskoiraa Suomesta.

 

Ronnie

Kaisa

Lea

FIN Ch. OLGUM'S RONNIE

OLGUM'S KAISA MARIA

GUSTOFF'S ATSALEA ROSITA

isä/sire: Mink's Rulle jr.     

emä/Dam: N Ch, Allidale Phanfare

isä/sire: N Ch, Witzend Fancy Free

emä/Dam: N Ch, Olgum's Gaby Flame

isä/sire: INT&N&S Ch, Olgum's Mr. Knerten               

emä/Dam: N Ch, Kyrkdalens Nita

 [ Sukutaulu / Pedigree ]

 [ Sukutaulu / Pedigree ]

 [ Sukutaulu / Pedigree ]

Ronnien saaminen kesti pari vuotta, mutta kyllä kannatti sen odotus, sillä tänä päivänä se on melkein jokaisen mustan koiran suvussa, joka on syntynyt Suomessa.  Ronnien vaikutus alkaa näkymään jo Norjassakin, koska sillä on siellä kaksi sukuhaaraa jatkamassa sen sukua. Ronnie oli upea, elegantti uros, joka eli aikaansa edellä, sillä se edusti jo -80 luvulla ns. "jenkki" tyyppiä, mikä on tänä päivänäkin näyttelyissä kovin suosittu tyyppi.

Ronnien tunnetuin poika on Auretan Pacific Pride, joka on melkein kaikissa suomessa syntyneissä mustien kääpiöpinsereiden sukutauluissa.

Kaisa Maria tuli puolenvuoden kuluttua siitä, kun Ronnie oli tullut meille, sillä tilasin Ronnien haku reissulla itselleni mustan narttupennun.  Kaisa Mariasta tulikin Auretan kennelin mustien koirien kantanarttu.

Kaisa Maria oli hyvän kokoinen 27 cm. korkea.  Se olisi voinut olla hieman vahvempi luustoltaan, mutta se oli oikeat mittasuhteet omaava narttu, siksi se oli sovelias kantanarttu Auretan kennelille.

Kaisan tunnetuin poika Auretan Unger Man vaikuttaa vieläkin tämän päivän kääpiöpinsereissä.

 

Kun tuli tarve lisätä uutta verilinjaa, niin hankin Lean sellaisesta yhdistelmästä, josta ei koskaan ole aiemmin syntynyt mustaa koiraa, eikä syntynyt myöhemminkään, vaikka yhdistelmä uusittiin.  Lean plussana oli mahdottoman hyvä tuuhea karvanlaatu ja matala korkeus vain 26 cm.  Ja silti se oli vankkarakenteinen narttu.

Lea ei menestynyt näyttelyissä, niin siksi sillä tehtiin vain yksi pentue.  Jossa syntyi uros Auretan Vasko Wind, jonka vaikutus näkyy vielä tämänkin päivän kääpiöpinsereissä.

 
 

Bianca

Kerttu

Karo

AIRAM'S BLACK BIANCA

AIRAM'S BLACK FAME

NIKIDION'S CARUSO TO AURETAN

isä/sire: Chicco                  

 emä/Dam: S&FIN Ch, Tsabarit-Beit Ma'Ayan

isä/sire: Airam's Black Omar Shariff

 emä/Dam: NV-96, Auretan Annica May Wind  

isä/sire:  N U Ch, Airam's Black Cucci

emä/Dam:  Mink's Cille

[ Sukutaulu - Pedigree ]

[ Sukutaulu - Pedigree ]

[ Sukutaulu - Pedigree ]

Bianca tuli Lean jälkeen antamaan uuden perintöruiskeen, siksi että terveys säilyisi Auretan kennelin kasvateilla.  Bianca on jättänyt jälkeläisilleen ns. pikimustat silmät ja ne ovat säilyneet tähän päivään asti, toivottavasti silmien värit säilyvät vielä pitkälle tulevaisuuteenkin. Bianca oli 30 cm. korkea ja pikimustat silmät oleva narttu. Se jäi myöskin luppakorvaiseksi.

Biancan jälkeläisistä Auretan Xenja Maria vaikuttaa vielä tämänkin päivän kääpiöpinsereiden suvuissa.

Olin vienyt nartun Norjaan ja kun tuli tarvetta uuteen koiraan, niin oli itsestään selvää, että ottaisin oman kasvatin jälkeläisen takaisin höystettynä Norjalaisella uroksella.  Niin tuli "Kerttu" Suomeen. Kertulla on aivan ihastuttava luonne ja se on pieni kokoinen 28 cm.  Sen pieni koko on periytynyt vain yhdelle pojalle, tosin  pentuja on vasta kuusi.  Nyt Kerttu on siirtynyt ehdot täytettyään Kennel Shoo Beedoon omistukseen ja jatkaa siellä tätä vahvaa sukuaan.

Oli tullut aika taas hankkia vähän ns. vierasta verta lisää Auretan sukulinjaan.  "Karo" palauttaa sukupolvet 10:n sukupolven taakse, eli Auretan koirien alkujuurille, ehkä näin saan palautettua joitakin vanhoja ominaisuuksia, jotka ovat vuosien varrella hävinneet.  Karon isä on huippu näyttelykoira, joka on saanut sertin ja ROP:n  Suomalaisilta tuomareilta; Hans Lehtiseltä ja Reijo Latvalalta, sekä on ollut kesällä -03 Norjan pinserikerhon erikoisnäyttelyn BEST-in-Show2, emä edustaa Auretan kennelin alkukoiria, jolla on myöskin tähän mennessä 4 sertifikaattia Norjasta ja Cacibin .  Nyt vaan toivon, että poika jättäisi sellaisia jälkeläisiä, kuin olen suuresti toivonut, mutta se on korkeammissa käsissä!

 
 

AURETAN KENNEL ON VIENYT 3 KOIRAA MAAILMALLE

 
 

SAKSAAN

NORJAAN

NORJAAN

Grafu

Windy

Liisa

AURETAN GRAPE GRASU

PMV-96, AURETAN ANNICA MAY WIND

N & S Ch, AURETAN EDITH ELISABETH

 
 

SUOMESTA HANKITUT SIITOSKOIRAT

 
 

Nyytti

Diana

Fangio

FHANTASIE

FIN Ch, DIANA

FIN Ch, MAYBACK FANGIO PRIDE

isä/sire:  FIN Ch, Kleinwesen Elmer

emä/Dam:  FIN & S Ch, Deisy

isä/sire: Auretan Wigo Wiseguy         

 emä/Dam: Auretan Xenja Maria

isä/sire: Mayback  Emilio Maio

  emä/Dam: Amatsonililja

[ Sukutaulu - Pedigree ]

[ Sukutaulu - Pedigree ]

[ Sukutaulu - Pedigree ]

Fhantasie oli ensimmäinen kääpiöpinseri jolla aloitettiin koko kasvatustyö.  "Nyytillä" tehtiin vain yksi pentue, josta jätettiin kotiin Auretan Oona Maria.  Oona Marialla sitten jatkettiin kasvatustyötä.

Kun tuotin koiria Norjasta tuli tarve saada narttu näistä vanhemmista, niin pyysin Xenjan omistajaa astuttamaan narttunsa Wigolla, yhdistelmä toteutettiin ja niin Diana muutti meille. Täytyy todeta, että se oli kuin lottovoitto, parempaa hanketta en olisi voinut tehdä.

Diana on ollut eräs voitokkaimmista nartuista näyttelyissä, sekä se on osoittautunut erinomaiseksi siitosnartuksi.  Sillä on useita huippujälkeläisiä aina Saksaa ja Norjaa myöten.  Se jatkaa huippu nartun FIN Ch, KBSg, Auretan Queen Patrician perintötekijöitä eteenpäin tulevaisuuteen.  Sillä sen poika FIN Ch, JV-00, Auretan Nicky Nightman on menestynyt hienosti näyttelyissä.  Saavuttanut pentuluokassa mm. BIS4 sijan, joka oli silloin melko harvinaista meidän rodussamme. Se myös saavutti juniori voittajan arvon Helsingin messukeskuksen näyttelyssä 2.12.2000.

Kun kasvattaa monia sukupolvia, niin aina kadottaa joitakin perintötekijöitä, niin on käynyt myöskin Auretan koirille, siksi tuli tarve hankkia uusi uros, joka polveutuisi Auretan kennelin alkukoirista.

Fangion suvusta löytyy Auretan kennelin alkukoirat 4:sä ja 5:sä sukupolvessa.  Nyt sitten vain toivomme, että Fangio palauttaisi joitakin hyviä vanhoja ominaisuuksia kennelimme koirille.

Fangio itse on erinomainen luonteeltaan ja kaunis ulkonäöltään sekä pienikokoinen (28 cm) uros.  Juuri sopiva koira Auretan kenneliin sukua jatkamaan.  Tämä oli ajatukseni, mutta Fangio sai vain yhden pentueen, pentueen jälkeen se ei ole enää saanut yhtään pentuetta jostain syystä, niinpä olen luopunut Fangiosta ja hankkinut sille uuden kodin.

 
 

Tarra

SISÄLLYSLUETTELOON

Jorma KärkkäinenViimeksi päivitetty:

6.3.2013

Wigo